Personvern

Vi i NOIIA er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

HVILKE OPPLYSNINGER SAMLER VI INN OM DEG?
Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du utfører en bestilling, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. 
  • Kjøpsinformasjon: Informasjon vi får når du kjøper produkter fra oss, som hva du har kjøpt, kortnummer og betalingsmetode (f.eks. Visa). Om du har brukerkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto. 
  • Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontakt med vårt kundesenter, som eposter sendt mellom oss. 
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der. 
  • Opplysninger fra partnere: Informasjon vi får fra våre samarbeidspartnere, som Facebook, Instagram og Shopify. Partnerne gir oss informasjon om hvilke produkter du har sett på, og produktsider du har besøkt hos oss.
  • Profileringsopplysninger: Informasjon og antakelser vi lager automatisk basert på de andre opplysningene (nevnt ovenfor) vi har om deg, som dine preferanser og interesser og hvilke demografiske grupper du tilhører, med mindre du har motsatt deg dette.

HVA VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE TIL?
Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål: 

  1. Tilby nettside: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i. 
  2. Gjennomføre bestillinger: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre ditt kjøp, bl.a. for å sende deg produktene, motta betaling og lagre kjøpshistorikk. 
  3. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. 
  4. Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.
  5. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  6. Markedsføring: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. telefonnummer og epostadresse) til å sende deg anbefalinger og informasjon om våre produkter. Vi kan bruke profileringsopplysninger for å gjøre anbefalingene og informasjonen mest mulig relevant for deg, med mindre du har motsatt deg dette.

Det rettslige grunnlaget for formål 14 og 5 er vår berettigede interesse i å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester. 

Det rettslige grunnlaget for formål 23 og 4 er for å oppfylle vår kontrakt med deg. 

Det rettslige grunnlaget for formål kan også være ditt samtykke, dersom du har gitt oss dette. Det kan være nødvendig for å sende deg markedsføring dersom du ikke lenger har brukerkonto hos oss.

HVEM DELER VI PERSONOPPLYSNINGENE MED?
NOIIA og vår e-handelsplattform, Shopify, jobber målrettet med å følge EUs personvernsforordning (GDPR). Vårt IT-system og dens funksjoner og applikasjoner er konstruert for å ivareta og beskytte dine personopplysninger mot uberettiget behandling. Noen nødvendige personopplysninger videresendes til tredjeparter, som opptrer som databehandlere og som oppbevarer og behandler personopplysninger på våre vegne i henhold til denne personvernerklæringen, og i henhold til de avtaler som er inngått med respektive databehandlere. Alle persondata oppbevares og behandles i henhold til den gjeldende lovgivning om beskyttelse av persondata.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

Hvis du samtykker, kan vi dele dine personopplysninger med våre samarbeidspartnere som beskrevet i ditt samtykke. Dette kan utover det som er beskrevet over være f.eks. andre møbel- og interiørbutikker slik at de kan sende deg anbefalinger og informasjon som er relevante for deg, eller slik at de kan foreta egne markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

HVOR LENGE LAGRER VI OPPLYSNINGENE?
Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

  • Opplysninger om deg: Hvis du har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller hvis du har vært inaktiv i over 12 måneder. Hvis du ikke har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene tre måneder etter bestillingen fant sted, med mindre du ber oss om å lagre opplysninger til neste kjøp. 
  • Kjøpsinformasjon: Hvis du har brukerkonto hos oss, lagrer vi kjøpshistorikken din i 12 måneder i din brukerprofil. Vi sletter kortnummeret ditt tre måneder etter bestillingen fant sted, med mindre du ber oss om å lagre opplysningene til neste kjøp. Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i 5 år i henhold til bokføringsloven.  
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider i opptil 6 måneder.
  • Opplysninger fra partnere: Vi lagrer eventuell informasjon fra samarbeidspartnere så lenge du har en aktiv brukerkonto hos oss eller så lenge du har samtykket. Vi vil slette opplysningene dersom du sier opp brukerkontoen eller brukerkontoen har vært inaktiv i 12 måneder. 
  • Kommunikasjon: Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i tre år, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav. 
  • Profileringsopplysninger: Hvis du har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller brukerkontoen har vært inaktiv i over 12 måneder. Vi vil slette opplysningene tidligere hvis du motsetter deg å bli profilert. 

DINE RETTIGHETER
Du kan ha rett til å be oss å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare. 
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering. 
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet. 
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss. 

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. 

COOKIES
Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. Du som kunde blir presentert med valget om å godta cookies når du først entrer nettsiden, og kan selv velge hvilke cookies du samtykker til.

Cookies vi anvender:

Nødvendige informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene, også kalt cookies, er nødvendige for at nettstedet skal funke optimalt, og kan derfor ikke slås av. Denne typen cookies gjør at nettsiden husker blant annet hva som blir lagt i handlekurven, og dine samtykkepreferanser til senere. Du kan i nettleseren din blokkere disse informasjonskapslene, men dette kan påvirke måten nettsiden vår fungerer på.

Statistiske informasjonskapsler
Statistikk-cookies hjelper oss med å forstå hvordan du som bruker kommuniserer med nettsiden vår,  ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt. Disse informasjonskapslene lar oss også måle besøkende trafikk og se trafikkilder ved å samle informasjon i datasett. De hjelper oss også å forstå hvilke produkter og handlinger som er mer populære enn andre.

Markedsføringsrelaterte informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene innhenter informasjon for å lage en profil som matcher dine interesser, og senere lar oss vise deg annonser vi tror er relevante for deg. Hvis du ikke tillater disse cookiesene, vil du ikke oppleve målrettede annonser.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN
Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

KONTAKTINFORMASJON
Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon: 

  • Kontaktperson: Pernille Taraldsen/Daglig leder // Managing Director
  • E-postadresse: pernille@noiia.no
  • Telefonnummer: +47 99 38 72 41
  • Adresse: Idrettsveien 3B, 9334 Øverbygd
×